Skip to main content

Painuuko talosi?

Talon painuminen on yleinen mutta varsin ikävä ongelma. Vaikka talo painuu yleensä hitaasti, heikentää se silti vääjäämättä niin asumismukavuutta kuin kiinteistön arvoakin. Talon painumiseen kannattaakin reagoida hyvissä ajoin, jotta painumisen aiheuttamat vahingot ja korjauksen kokonaiskustannukset saataisiin minimoitua.

”Homma hoidettiin erittäin ammattimaisesti ja kaikki sujui hyvin. Ensin tehtiin asiaankuuluvasti mittaus, sitten poraukset perustuksiin
metrin välein ja lopuksi ruiskutettiin aine. Oli ilo seurata ammattilaisten toimintaa. Oikein näki, kun painauma nousi ja halkeamat seinissä
menivät umpeen. Kaikki on myös pysynyt kunnossa. Halkeamat ovat pysyneet ummessa ja painaumakorjaus myös on ennallaan/kunnossa.
Olen erittäin tyytyväinen.”

- Kari Tuononen, POWERPILE Suomi Oy:n asiakas

POWERPILE Suomi Oy:n hyödyntää korjausratkaisuissaan geopolymeeriteknologiaa, jonka avulla painunut talo voidaan tukea ja tietyissä tapauksissa myös nostaa nopeasti ja häiriöttömästi. Geopolymeeriteknologiaa voidaan hyödyntää lähes kaikissa kohteissa talotyypistä riippumatta, ja vuosien varrella POWERPILE Suomi Oy on tasapainottanut ja nostanut muun muassa

•    omakotitaloja
•    rivitaloja
•    paritaloja
•    kesämökkejä.

Geopolymeeriteknologian avulla voidaan ratkaista myös pihasaunojen, varastojen, autotallien ja muiden hieman arvokkaampien ulkorakennusten painumaongelmat. POWERPILE Suomi Oy:n kehittämät menetelmät soveltuvat parhaiten yksi- tai kaksikerroksisiin kohteisiin, mutta niiden avulla voidaan tukea tarvittaessa myös pienkerrostaloja ja muita korkeita rakennuksia.

POWERPILE Suomi Oy on erikoistunut jo olemassa olevien kiinteistöjen painumaongelmiin. Uudisrakennuskohteissa kannattaa kääntyä esimerkiksi perinteisiä paalutusratkaisuja tarjoavien yritysten puoleen.

Painunut talo tuetaan nopeasti ja turvallisesti

POWERPILE Suomi Oy:n menetelmillä heikkoa voidaan vahvistaa heikkoa maaperää suoraan perustusten alta. Menetelmissä hyödynnetään paisuvaa geopolymeeriä, jota voidaan injektoida syvälle maaperään joko sellaisenaan tai pilareina. Maaperään injektoitu geopolymeeri tiivistää heikosti kantavan maaperän, ja tarvittaessa painunut talo voidaan nostaa takaisin alkuperäiselle korkeudelle.  

Painuneen talon nostaminen ja suoristaminen tapahtuu kuitenkin aina rakenteen sallimissa rajoissa. Jos noston arvellaan vaurioittavan talon rakenteita, siihen ei yleensä ryhdytä. Talon painumista voidaan kuitenkin tasoittaa hidastamalla nopeammin painuvaa päätyä, jolloin vinossa oleva talo suoristuu ajan myötä. Monesti talon nosto sujuu kuitenkin ongelmitta, oli kyseessä sitten jykevä hirsitalo tai kevytrakenteinen kesämökki.

POWERPILE Suomi Oy nostaa ja stabiloi painuneet talot jopa muutamassa päivässä. Korjaustyöt onnistuvat ilman kaivauksia ja tärinää, ja jokainen projekti pyritään suunnittelemaan siten, että asukkaat voisivat asua kodeissaan koko korjauksen ajan. 

Talo painuu, mitä voin tehdä?

Jos huomaat talosi painuvan, soita asiakaspalvelumme numeroon 0400 400 800 tai jätä lyhyt kuvaus ongelmastasi www-lomakkeemme kautta. Asiantuntijamme selvittävät painumisen syyn ja ehdottavat kohteeseesi sopivaa ratkaisua. Voit myös tutustua POWERPILE Suomi Oy:n aikaisempiin projekteihin alla olevista linkeistä. Palvelemme koko Suomen alueella. 

Referenssit

Painunut omakotitalo Ylöjärvellä

Perustukset tuettiin ja talon kulma nostettiin PowerPile-geopolymeeripilareiden avulla. Talon oikaisu kesti kaksi päivää, minkä jälkeen talo oli suorassa. Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että tällä kertaa perustukset tuettiin peruskallioon asti. 

Lue lisää
Lue lisää

Vanhan puutalon painuminen pysäytettiin

Käpylän tunnelmallisella puutaloalueella sijaitseva paritalo kärsi painumaongelmista. Talo oli rakennettu 1900-luvun alussa erittäin löyhän siltin päälle, ja ajan saatossa painuminen oli vaurioittanut erityisesti talon kuisteja.

Lue lisää
Lue lisää