Skip to main content

Varastokapasiteetti täyskäyttöön POWERPILE ratkaisujen avulla

Lattian stabilointi

Kategoria
Liikekiinteistöt
Fokus
Lattia
Sijainti
Espoo, Suomi
Kesto / vuosi
3 viikkoa / 2016
Teknologia
Geopolymeeri-injektointi

Ongelma

Kansainvälisen vähittäistavarakauppaketjun varastotilan lattian alla oli todettu olevan maan tiivistymisestä aiheutuvia tyhjätiloja. Tämä ilmeni mm. laattojen liikkeenä trukin tai pumppukärryn ylittäessä laattojen saumakohdan. Suoritetuissa mittauksissa havaittiin myös painumia, joista pahin alue sijaitsi lähellä lastauslaituria olevien hyllyköiden alueella. Hyllyjä oli jouduttu oikaisemaan painumien vuoksi, ja myös varastointikapasiteettia oli jouduttu selkeästi rajoittamaan. 

Ratkaisu

POWERPILE Suomi Oy:n asiantuntijat suosittelivat ratkaisuksi POWERPILE maaperän stabilointipalvelua jonka yhteydessä maaperää ja lattiarakenteita tuetaan kestämään lattiarakenteen kantamat kuormat n. 4000 m2 kohdealueella. Työmenetelmässä laattojen alla olevat tyhjätilat täytetään geopolymeerillä, jonka rakenteellinen lujuus on riittävä estämään murtumat lattiarakenteessa myös täysillä hyllykuormilla.

Lopputulos

POWERPILEN asentajat tekivät kohdealueen työt yöaikaan jolloin asiakkaita tai muuta liiketoimintaa ei häiritty injektointityöllä. Päiväsaikaan varastotilat olivat näin normaalissa työ- ja asiakaskäytössä.
Injektointityö saatiin päätökseen sovitussa aikataulussa jolloin varastokapasiteetti saatiin jälleen täyskäyttöön. Koko projektin kestoaikana yrityksen liiketoiminta jatkui täysin normaalisti.