Skip to main content

Painumaongelmat

Painumaongelmat ovat valitettavan yleisiä koko Suomessa, ja ne voivat koskettaa sekä uusia että vanhoja rakennuksia. Huonolle maaperälle rakentaminen, huonolaatuinen rakentaminen, kaupungistuminen ja ilmastonmuutos ovat viime vuosina lisänneet merkittävästi erilaisiin painumaongelmiin liittyvien korjausten kysyntää.

Miksi rakennus painuu?

Rakennukset voivat vajota ja perustukset voivat pettää monesta eri syystä, mutta yleensä rakennus alkaa painua silloin, kun maaperän olosuhteet muuttuvat. Erityisesti savipohjaiselle maaperälle perustetut rakennukset ovat alttiita painumaan, koska savimaa kutistuu ja turpoaa maan kosteuspitoisuuden muuttuessa. Myös perustusten lähellä oleva kasvillisuus tai suuri puu voi aiheuttaa painumaongelmia, koska juuret imevät maaperästä kosteutta aiheuttaen sen kutistumisen. Tämäntyyppinen riski on suurimmillaan pitkän kuivan jakson jälkeen, jolloin janoiset kasvit työntävät juuriaan rakennusten perustusten alle etsiessään vettä. Ongelmia voi aiheuttaa myös vaurioituneista viemäreistä vuotava vesi, joka pehmentää perustusten alla olevaa maaperää tai huuhtoo sen jopa kokonaan pois. Kun maaperä ei enää kanna entiseen tapaan, rakennus alkaa liikkua ja painua.

Kun rakennus painuu, jokapäiväinen arki kotona tai työpaikalla hankaloituu. Painuneessa rakennuksessa oleskelu ja työskentely voi olla epämukavaa tai jopa vaarallista. Ovet ja ikkunat saattavat jäädä jumiin, lattioihin voi muodostua epämiellyttäviä kynnyksiä, eivätkä putket, viemärit ja tehtaiden koneet toimi enää entiseen tapaan. Painumisen nurjat puolet tulevat esiin viimeistään silloin, kun rakennuksen haluaisi myydä eteenpäin, sillä korjaamaton painumaongelma voi pahimmillaan jopa romahduttaa rakennuksen arvon.

Ratkaisut rakennusten painumaongelmiin

POWERPILE Suomi Oy:n ainutlaatuinen geopolymeeriteknologia tarjoaa nopeita, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja rakenteiden ja rakennusten painumisongelmiin. Palveluistamme löytyy ratkaisut niin perustusten ja rakenteiden nostamiseen ja stabilointiin, maaperän kantokyvyn lisäämiseen kuin rakenteelliseen tuentaankin. Koska voimme yhdistellä käyttämiämme menetelmiä, saamme räätälöityä kohteeseesi aina parhaan mahdollisen ratkaisun.

POWERPILE Suomi Oy:n geopolymeeriteknologia on täysin suomalainen keksintö, ja sitä voidaan soveltaa niin rakennuksissa kuin infrastruktuurissa ilmenevien painumien korjaamiseen. Toisin kuin perinteisillä paalutus- ja tuentamenetelmillä, geopolymeeriteknologian avulla painuminen saadaan myös pysäytettyä häiriöttömästi ja nopeasti. Asukkaat voivat asua kodeissaan ja yrityksen toiminta voi jatkua keskeytyksettä koko korjauksen ajan.

Haluatko tarjouksen tai hinta-arvion painuman korjaamisesta?

Soita asiakaspalvelumme numeroon 0400 400 800 tai ota yhteyttä www-lomakkeemme kautta. Asiantuntijamme osaavat antaa karkean arvion kustannuksista usein jo puhelimessa, mutta tarkka hinta selviää vasta kohdekartoituksen avulla. Paikan päällä tehtävässä kohdekartoituksessa selvitetään muun muassa painumisen aiheuttaman kallistuksen suuruus, maaperän olosuhteet ja painumisen syy.   

Alla olevista linkeistä löydät lisätietoa rakennusten painumaongelmista ja siitä, mitä niille voidaan tehdä. 

Painuman tunnistaminen

Seinissä olevat halkeamat, epätasaiset lattiat tai odottamattomat rakennevauriot saattavat olla merkki rakennuksen painumisesta.

Lue lisääLue lisää

Painumisen syyt

Rakennuksen painuminen johtuu yleensä maaperän kosteusasteessa tai lähiympäristössä tapahtuneista muutoksista. 

Lue lisääLue lisää

Häiriötön ratkaisu

POWERPILE Suomi Oy:n käyttämällä geopolymeeriteknologialla painuminen saadaan pysäytettyä häiriöttömästi ja nopeasti. 

Lue lisääLue lisää

Painuman kustannukset

Korjaamaton painumaongelma voi johtaa arvonmenetykseen sekä liiketoiminnan lisäkustannuksiin koska liiketoimintatiloja ja rakenteita ei voida käyttää tarkoitetulla tavalla. 

Lue lisääLue lisää

Geopolymeeriteknologia

POWERPILE Suomi Oy:n käyttämät geopolymeerit tarjoavat turvallisen, kestävän ja ympäristöystävällisen ratkaisun erilaisiin painumaongelmiin.

Lue lisääLue lisää

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Olemme koonneet tälle sivulle vastauksia asiakkaidemme yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisääLue lisää